V obvodoch Vranov, Humenné a Michalovce prebiehajú naďalej pokojne

10.03.2012 Celý región

Vranov nad Topľou/Humenné/Michalovce 10. marca (TASR) - Pokojný a ničím nerušený priebeh majú počas dnešného dňa parlamentné voľby na území michalovského, humenského a vranovského volebného obvodu. Pre TASR to potvrdili členovia jednotlivých Obvodných volebných komisií (ObVK).

"Nič závažné sa zatiaľ nestalo, doteraz sme neriešili žiadny podnet zo strany občanov. Voľby prebiehajú v pokoji a bez problémov," uviedol pre TASR predseda ObVK vo Vranove nad Topľou Vladislav Sabol.

Podľa jeho informácií navštevovali voliči volebné miestnosti viac v dopoludňajších hodinách ako popoludní. "Išlo prevažne o starších ľudí. Máme informáciu, že voliči dokonca stáli na niektorých miestach v radoch," poznamenal.

Nerušený priebeh volieb zatiaľ evidujú aj na území michalovského obvodu. "Aj napriek rôznym prognózam k žiadnym provokáciám či narušeniu volieb zatiaľ nedošlo. Viac ľudí chodilo k urnám ráno, potom sa to ustálilo," priblížil predseda ObVK v Michalovciach Jozef Križan.

Žiadny oficiálny podnet informujúci o provokáciách či nekalých praktikách pri voľbách zatiaľ neriešila ani ObVK v Humennom. "Komisia bola na preventívnych výjazdoch, na jednom z nich je aj teraz. Nič závažné sa zatiaľ nezistilo," konštatoval zapisovateľ ObVK Ján Sental.

Na území humenského obvodu prebiehajú voľby v mestách Humenné, Medzilaborce, Snina a 115 obciach regiónu. Volebné miestnosti sú zriadené v 161 okrskoch. V zoznamoch voličov obvodu je zapísaných 89.031 ľudí.

Na území michalovského obvodu prebiehajú voľby v mestách Michalovce, Strážske, Sobrance, Veľké Kapušany a ďalších 121 obciach. Jednotlivé samosprávy sú rozdelené na 181 okrskov. Do zoznamu voličov v rámci obvodu zapísali 103.224 ľudí.

Do vranovského volebného obvodu spadá okrem Vranova aj mesto Hanušovce nad Topľou a ďalších 66 obcí. Na území obvodu má podľa aktuálnych zoznamov právo voliť vyše 58.000 voličov.
 

Vyberte región